logo

2015 - 2017  |  Ontwerpproject

Semi Autonomous Care Robot (SACRO)

Binnen het SACRO project ontwikkelt HIT in samenwerking met PAL Robotics een nieuwe service robot voor de zorgmarkt. De robot helpt ouderen of gehandicapten met dagelijkse activiteiten in en rondom het huis, zoals het klaarzetten van eten en drinken of het buiten zetten van de vuilnis.

sacro-1

Uitdaging

Het leveren van kostenefficiënte ouderen- en gehandicaptenzorg en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt.

Oplossing

Een robot bij ouderen en gehandicapten in huis, die in opdracht van de patiënt zelfstandig handelingen uitvoert of daarbij handmatig op afstand bestuurd wordt vanuit een zorgcentrale, door een mantelzorger of door de patiënt zelf. De robot is in staat een diversiteit aan taken uit te voeren (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen of ADLs). Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen en wordt de regie in eigen handen gehouden.

Bijdrage HIT

Heemskerk Innovative Technology is penvoerder van het SACRO project en verantwoordelijk voor Project Management, ontwikkeling van de Cockpit, het werkpakket Object Herkenning en Leren, en het uitvoeren van de veldtesten.

sacro-2   sacro-3

Bij aanvang van het project in april maakte ook het Nederlandse bedrijf Rose deel uit van het team. Rose BV heeft inmiddels haar bedrijfsactiviteiten gestaakt. De rol van Rose binnen het SACRO project is door HIT overgenomen.

Gerelateerde inhoud
Technologieën:
Gerelateerde industrieën:
Partners:
Imprimir
Created by The Laboratory Network