logo

2011 - 2019  |  Ontwerpproject

Remote Handling Analyse elementen ITER

Focust op de onderhoudbaarheid van elementen van ITER, aan de achterkant van de port plug en die van onderdelen in de poort plug zelf, zoals de spiegels.

Uitdagingrha-1

Het onderhouden en repareren van de ITER Electron Cyclotron Resonance Heating Upper Port Plugs (onderdelen van ITER). Dit ‘high performance’ systeem dient onderhouden te worden op afstand met robots. HIT werken samen met DIFFER en het ontwerpteam om het ontwerp geschikt te maken voor Remote Handling (het onderhouden op een afstand).

Oplossing

In het ontwerp zijn Remote Handling-features geïntegreerd en de bevestigingsinterfaces zijn ontworpen om een statisch gedefinieerde montage te hebben. Bewegingen zijn ontworpen om deterministische controle over de beperkingen ten behoeve van het voorkomen van storingen en vastlopen. De procedures op afstand zijn gevalideerd door het simulatiesysteem te gebruiken op het Remote Handling Studiecentrum.

rha-2

Eerste fase (2011-2013)

Focust op de onderhoudbaarheid van elementen van het First Confinement System (aan de achterkant van de port plug).

Tweede fase

Richt zich op de onderhoudbaarheid van onderdelen in de poort plug zelf, zoals de spiegels.

Bijdrage HIT

Sinds 2011 ondersteunt HIT het FOM instituut DIFFER met de Remote Handling Analyse van de EC Upper Launcher, een Fusion For Energy (F4E) Grant 161 uitgevoerd, door het ECHULA consortium.

rha-3

Gerelateerde inhoud
Created by The Laboratory Network