logo

2012 - 2013  |  Ontwerpproject

Hold Down and Release System (HDRS)

Dutch Space levert een zgn. Hold-Down and Release System – gebaseerd op het thermisch doorsnijden van een Kevlar kabel – op hun zonnepanelen.

Uitdaginghdrs-2

Karakterisatietests op het verdiepen van de kabel en het verbreden van de kennis over het gedrag van de kabels onder extremere omstandigheden dan de kwalificatie-limieten. Als toevoeging worden nieuwe HDRS-opties ontwikkeld om Dutch Space nog beter te positioneren in deze competitieve markt.

Oplossing

Kevlarkabels, die gebruikt worden binnen het HDRS blijken zeer betrouwbaar en bieden op alle vlakken veel helderheid aan het nominale operationele venster. De drijfjacht binnen de markt om dit venster te verlengen wordt gedaan door alternatieve concepten te ontwikkelen, welke het systeem beter toepasbaar maken in het algemeen zonder compromis te hoeven doen opbetrouwbaarheid.

Toepassing

Dit systeem combineert de conflicterende eisen van het zeker vasthouden van de zonnepanelen op de satelliet gedurende lancering, en het zeker loslaten van de zonnepanelenin de ruimte.

Bijdrage HIT

Heemskerk Innovative Technology assisteert het kernteam in de ontwikkeling en bij het karakterisatie- en kwalificatietraject voor de volgende generatie van dit systeem.

Gerelateerde inhoud
Technologieën:
  • Geen
Gerelateerde industrieën:
Links:
  • Geen
Partners:
logo-dutchspace
Created by The Laboratory Network