logo

Grote dag voor LCR Systems

Gepubliceerd op 22 dec '14


Op 15 december werden tijdens een grote bijeenkomst bij AMTS in Hoogerheide diverse samenwerkingscontracten ondertekend rond de ontwikkeling, prototypeproductie en het testen van een autonome robot die met een laser verflagen en coatings op vliegtuigen kan verwijderen.

De ontwikkeling van de Laser Coating Removal (LCR) robot wordt vanuit het ministerie van Economische Zaken ondersteund met een innovatiekrediet.

Heemskerk Innovative Technology (HIT) is bij het LCR project betrokken als adviseur aan de investeerder inzakke ontwikkelaanpak en ontwikkelrisico’s. Partners in het project zijn het LCR Systems, SouthWest Research Institute (ontwikkeling van prototype), Trumpf (laser), NTS (productievoorbereiding) en NLR (certificering). Het team mikt op een marktintroductie in 2016.

Zie ook de website lcrsystem.com en de introductievideo van LCR.

lcr-systems1

lcr-systems2

Created by The Laboratory Network