logo

Nieuwe fase in de ontwikkeling van de ITER EC Upper Launcher

Gepubliceerd op 17 dec '14


Begin december 2014 was er voor HIT een belangrijke bijeenkomst bij F4E in Barcelona: De aftrap van een nieuwe fase in de ontwikkeling van de Electron Cyclotron (EC) Upper Launcher (UL).

De ontwikkeling wordt deels betaald uit F4E Grant 615. De projectleiding is in handen van Gabriella Sabene van F4E, op de achtergrond ondersteund door de ITER RO van EC Heating Mark Henderson. Belangrijke partners in het ECHULA consortium zijn Karlsruhe Institute of Technology (KIT), CRPP Lausanne, CNR Milano, IPP in Garching, en FOM instituut DIFFER in Nieuwegein. HIT werkt samen met DIFFER aan het onderhoud van de UL. De nieuwe Grant heeft tot doel om de UL voor te bereiden op een final Design review medio 2017.

ITER-ECUL

main-office-f4e

fusion-for-energy-logo

Created by The Laboratory Network