logo

Onderhoudsanalyse voor ITER Korea

Gepubliceerd op 17 dec '14


Eind oktober is Heemskerk Innovative Technology gestart met een unieke opdracht uit Zuid-Korea: Het uitvoeren van een Remote Handling onderhoudsanalyse aan ITER Upper Port #18 en analyse van de installatie en onderhoud aan het NAS systeem.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het Korean National Fusion Research Institute (NFRI), het Korean Domestic Agency (KO-DA) en in partnership met het FOM instituut DIFFER.

In het project wordt met name gekeken naar onderhoudsactiviteiten aan Upper Port Plug 18 (UP#18) in de ITER Hot Cell Facility. De aandacht gaat daarbij naar de installatie van en onderhoud aan het Vacuum UV (VUV) systeem, het Neutron Activation System (NAS) en Vertical Neutron Camera (VNC).

Het Neutron Activation System bestaat uit een groot aantal probes, die op diverse plekken in het vacuüm vat zitten. Het systeem bestaat uit speciale RVS buizen, die een bemonsteringsprop vlak bij het plasma brengen. Een deel van de sensouiteinden zit in de centrale solenoid, een deel in port pluggen en de rest achter de blanket en onder de divertor.

iter-korea-logo-2

iter-korea-logo-1

iter-korea

Created by The Laboratory Network