logo

HIT aanwezig op het KIVI Symposium Nuclear Fusion Energy

Gepubliceerd op 11 nov '14


Op 30 oktober 2014 organiseerde de KIVI Afdeling voor Kerntechniek in nauwe samenwerking met de Afdeling voor Technische Fysica en de Netherlands Nuclear Society (NNS) op de TU Eindhoven het symposium : “Nuclear Fusion Energy: Physicist’s Dream, Engineer’s Nightmare?”

In dit symposium werd aandacht besteed aan de stand van zaken met betrekking tot Kernfusie. On der leiding van dagvoorzitter mevrouw drs. Micaela dos Ramos, directeur KIVI, werd de huidige status van kernfusie in al zijn breedte gepresenteerd. Zo gaf Dr. Ir. G.T.A. (Guido) Huijsmans een overzicht van de stand van zaken bij het ITER project en presenteerde Prof. Dr. M. R. (Marco) de Baar van DIFFER een overzicht van Fusie onderzoek in NL.

Dr. Ir. C.J.M. (Cock) Heemskerk (van HIT) ging nader in op een nieuwe spin-off applicatie: Het doen van onderhoudsanalyses voor groot-onderhoud (shutdown, turnaround) aan complexe chemische fabrieken. De interactieve simulatietechniek die HIT heeft ontwikkeld voor toepassing binnen ITER onderhoud lijkt bij uitstek geschikt om complexe onderhoudsklussen tot in detail te analyseren, en tevens om het onderhoudspersoneel op indringende wijze op de klus voor te bereiden. Daarmee kan naar verwachting de onderhoudsklus efficiënt en zonder onverwachte onderbrekingen worden uitgevoerd en kan een aanzienlijke besparing op de doorlooptijd bereikt worden.

HIT-KIVI-symposium-nuclear-fusion-energy

Created by The Laboratory Network