HIT op SOFT 2012 in Luik, België

Heemskerk Innovative Technology (HIT) was aanwezig op het 27e Symposium over Fusie Technologie SOFT 2012, dat van 24-28 september gehouden werd in Luik, België.

Op de beurs was er een tentoonstelling waar kennisinstituten en bedrijven hun producten, technologie, en R&D-mogelijkheden presenteerden. HIT was een van de weinigen met een live demo en trok daardoor veel bekijks. De opstelling in de ITER-NL stand werd mede gerealiseerd in nauwe samenwerking het FOM-instituut DIFFER, en Haption, de leverancier van de masterarm.

Getoond werden diverse demonstraties van haptic feedback, zoals virtueel Jenga, een benchmark product met ITER relevante onderdelen, en diverse scenes uit het onderhoud. Hoogtepunten waren, net als bij de Roboned tentoonstelling in Eindhoven, de samenwerking tussen twee master arms op volle schaal en de met ‘haptic shared control’ ondersteunde peg-in-hole taak . De demonstraties trokken verdeeld over de vijf beursdagen een doorlopende stroom van geïnteresseerde en zeer deskundige bezoekers.

Daarnaast was HIT aanwezig met diverse bijdragen in de postersessies. Een overzicht en link naar de posters volgt hier.

soft2012-1 soft2012-2 soft2012-3