logo

Llowlabs 2011 – ITER Remote Handling Demonstratie

Gepubliceerd op 26 okt '11


Op het Lowlands muziekfestival in Biddinghuizen, eind augustus 2011, was Heemskerk Innovative Technology aanwezig op het Llowlabs-Energy island. Met een Remote Handling demonstratie- opstelling werden hier de uitdagingen van onderhoud aan ITER geïllustreerd.

Met een eenvoudige robotarm in de vorm van een afvalgrijper moest de bezoeker als operator een schijnbaar simpele plaatsingstaak uitvoeren op vier cruciale onderdelen van de ITER-reactor. Real time camerabeelden gaven de deelnemer daarbij een beeld van de taakomgeving.

Gedurende de drie dagen die het muziekfestival duurde bezochten vele honderden bezoekers het Energy Island en de RH-demostand die zich daar bevond. Men vond het leuk om de taak te proberen en er werd vaak opgemerkt dat zo’n schijnbaar simpele onderhoudstaak toch veel lastiger is uit te voeren dan verwacht…

lowlabs-1 lowlabs-2 lowlabs-3

Created by The Laboratory Network