logo

Remote Handling Study Centre te Rijnhuizen

Gepubliceerd op 30 jun '11


Op de zolder van het kasteel Rijnhuizen is het afgelopen jaar gebouwd aan het Remote Handling Study Centre (RHSC). De missie van het RHSC is het leveren van effectieve Remote Handling onderhoudsscenario's voor ITER.

Dit is van belang voor zowel ITER IO, dat zo op systeemniveau ontwerpadvies krijgt, als voor ontwerpers van componenten voor ITER. Naast het ontwikkelen van Remote Handling (RH) scenarios, is het mogelijk om in het RHSC een Remote Handling-taak te simuleren met vier operators en een instructeur tegelijkertijd in een gedeelde virtuele wereld.

HIT is actief betrokken bij het uitvoeren van RH-compatibiliteits analyses, het voert de dagelijkse leiding over het RHSC en het bouwt de portefeuille aan werkzaamheden uit.

De openingspresentatie van het RHSC is hier te downloaden.
Meer informatie over RH en het RHSC vindt u hier.

Created by The Laboratory Network