logo

Presentatie Dexter Remote Handling Systeem

Gepubliceerd op 19 apr '11


Op dinsdag 8 maart j.l. hebben HIT en Oxford Technologies de nieuwe Dexter 20 remote handling manipulator gepresenteerd. De systeem werd onthuld op de Dutch Belgian Haptics Meeting in Leuven.

Op deze conferentie waren bijna alle Nederlandse en Belgische haptiek gerelateerde vertegenwoordigers uit wetenschap en industrie aanwezig.

Naast de presentatie van de manipulator heeft het team achter Dexter 20 tijdens de conferentie haar interesse kenbaar gemaakt om de manipulator ook buiten de remote handling sector in te zetten. Mogelijke toepassingen zijn haptisch onderzoek of rehabilitatie van patienten met een dwarsleasie of beroerte. Zulk letsel wordt meestel gekenmerkt door beperkte arm-hand motor control en de daarmee gepaard gaande verminderde arm-hand functionaliteit. Intensieve training met manipulatoren kan de functionaliteit terugbrengen.

Created by The Laboratory Network