logo

SSBB-grijper succesvol getest

Gepubliceerd op 28 okt '08


Op 24 september 2008 was een belangrijke dag voor het SSBB project. Op die dag werd in het robotlaboratorium van de KU Leuven een serie testen uitgevoerd in een testopstelling met een Staubli robot en een representatieve ORU (Orbit Exchangeable Unit).

Het testobject is qua afmetingen representatief voor een Eurostar 3000 onboard computer unit. De grijper is onder begeleiding van Heemskerk Innovative Technology gebouwd door Heeze Mechanics als onderaannemer van Dutch Space.

De grijper functioneerde naar behoren en heeft tijdens de testcampagne vele hinderden grijpoperaties succesvol voltooid. Een gedetailleerd verslag van ontwerp en testervaringen zal gepresenteerd worden op de volgende ASTRA conferentie, in november 2008 op ESTEC.

SSBB-ORU-insertion-test

SSBB-team

Created by The Laboratory Network