Heemskerk Innovative Technology aanwezig op SOFT 2008

Midden september werd in Rostock (Duitsland) het 25e Symposium on Fusion Technology SOFT 2008 gehouden. Heemskerk Innovative Technology was erbij.

In de stand van ITER-NL was een brochure te vinden en werden verschillende bezoekers actief te woord gestaan. In de lezing van Roland Heidinger van FZK werd verwezen naar het Remote Handling werk bij FOM, en in de postersessies waren er vier posters met een bijdrage vanuit Heemskerk Innovative Technology:

• Applying principles of design for assembly to ITER maintenance operations (gepresenteerd door Cock Heemskerk)
  • Analysis of the ITER ECH upper port launcher remote maintenance using virtual reality (gepresenteerd door Ben Elzendoorn)
  • Analysis of acceptance and accessibility of the ECH upper port launcher in the hot cell (gepresenteerd door Fred de Vreede)
  • Maintenance implications of critical components in ITER CXRS upper port plug design (gepresenteerd door Jarich Koning)

Papers behorende bij de posters zullen worden gepubliceerd bij Elsevier Science Publishers als een special issue van Fusion Engineering and Design.

soft2008-cock-geeft-uitleg