logo

Interactieve Simulatie van Onderhoud aan het ITER Neutral Beam Injection System

Gepubliceerd op 09 okt '18


In december 2017 startte Heemskerk Innovative Technology (HIT) met een nieuw project in opdracht van Wood PLC (UK): Het maken van een virtuele mock-up ter ondersteuning van de onderhoudsanalyse voor de Exit Scraper, een onderdeel van het ITER Neutral Beam Injection (NBI) -systeem.

In dit project richten we ons op het hijsen van de Exit Scraper in en uit het NB-vat en het tranport door de Neutral Beam-cel van en naar de ITER Hot Cell-faciliteit. Het project is onderdeel van het raamcontract F4E-OMF-340-3-01 van WOOD voor het Neutral Beam Remote Handling System (NBRHS) met Fusion for Energy (F4E), de Europese organisatie in Barcelona die de Europese bijdrage aan ITER beheert.

Wood is marktleider op het gebied van project-, engineering- en technische diensten in energie- en industriële markten, en is verantwoordelijk voor de grootste bijdrage van het UK aan ITER, ‘s werelds grootste kernfusieproject. Wood coordineert de Europese Remote Handling Alliance (ERHA), die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en levering van het Neutral Beam Cell Remote Handling System voor de ITER-fusiereactor, onder een zevenjarig Framework contract ter waarde van van € 70 miljoen met Fusion For Energy (F4E).

wood    f4e

Figure 1. Using Virtual Reality to analyse the hoisting of the Exit Scraper in and out of the Neutral Beam vessel.

Figuur 1. Gebruik van Virtual Reality om het hijsen van de Exit Scraper in en uit het Neutral Beam-vat te analyseren.

Created by The Laboratory Network